Nepodceňujte kvalitu zámků ani zámečníků

23. červenec 2014

O tom, že kvalitní bezpečnostní zámek na dveřích odradí zloděje, není pochyb. Jak ale poznat, že přivolaný zámečník je ten pravý a ne jen tzv. kopírovač klíčů? I na to jsme se ptali odborníka na bezpečnostní zámky Jana Hrnčíře.

Jedním z nejlepších doporučení, které může zámečník mít, je certifikace od některého z velkých výrobců zámků nebo bezpečnostní techniky. Skutečně dobří zámečníci vám zpravidla sami nabídnou záruční i pozáruční servis prodávaného výrobku stejně jako jeho montáž do dveří.

Pokud zámečník tvrdí, že zámky neinstaluje ani neopravuje, je lepší se podívat po jiném. Jan Hrnčíř také v žádném případě nedoporučuje kupovat nové zámky od podomních prodejců.

Hodně lidí si v poslední době pořizuje dveřní kukátko i s kamerou. Výhodou je, že nemusíte tisknout oko na skleněné kukátko. Člověka, který stojí za dveřmi, vidíte na displeji. Některá zařízení ho také rovnou vyfotí.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.