Zeleninové pickles
Recept pro dnešní den. Šéfkuchař Buddha-Baru Tomáš Stehlík.
Suroviny:
- 1 Malá hlávka zelí
- 2 Velké mrkve
- Sůl - 1 plž.
- Kmín- 1 člž.
- Hlávku zelí a mrkev nakrájíme na jemné nudličky a okořeníme solí a kmínem
- Vše důkladně promícháme a umačkáme pěstí, dokud zelí nezvláční a nepustí štávu
- Pak zeleninu vložíme do porcelánové nádoby a zatěžkáme třeba talířem, který zatížíme tak, aby zelí zůstalo po celou dobu odpočinku potopené ve vlastní šťávě
- Necháme v pokojové teplotě (nikoliv v teple) po dobu tří až čtyř dnů kvasit
- Po čtyřech dnech přendáme pickles do uzavíratelné nádoby, nebo zavařovací sklenice a uchováváme v lednici bez větších problémů klidně celý měsíc
- Lze použít dýni, lilek, cukety, okurky atd.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.