Těstoviny s pršutem
Těstoviny jsou rychlé a snadné na přípravu, a proto jsou těstovinová jídla tak oblíbená. Zkuste s námi variantu s pršutem a žampiony. Také dnešní recept připravila Andrea Brzobohatá, zakladatelka sdružení Antimeningokok.cz.
Suroviny:
balíček těstovin
cibule
8 žampionů
10 dkg pršutu
smetana
3 vejce
strouhaný sýr nebo parmazán na posypání
Postup:
1. Na pánvičce zpěňte cibuli, přidejte nakrájený pršut a žampiony a poduste.
2. Osolte, okořeňte a přilijte do pánvičky smetanu s rozšlehanými vejci.
3. Smíchejte s uvařenými těstovinami, posypte sýrem a podávejte.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.