Svěží mátový dezert

Máta patří k oblíbeným a často používaným bylinkám u nás. Není náročná na pěstování a má vynikající mentolovou chuť a vůni. Zkuste si připravit svěží mátový dezert podle receptu Wlasty Hlinkové, odbornice na raw stravu.

Suroviny:

4 velká bio jablka
jeden bio citron
hrst lístků čerstvé divoké máty
6 lžic panenského kokosového oleje
15 vypeckovaných datlí
lžíce strouhaného kokosu

Postup:

1. V čisté lokalitě nasbírejte mátu.

2. Datle umelte v mlýnku na maso, nebo posekejte na drobné kousky, smíchejte s kokosem a vypracujte těsto na korpus. Těsto namačkejte na dno formičky.

3. Ve vodní lázni rozpusťte kokosový olej.

4. Jablka nakrájejte a i s jádřinci vložte do mixéru. Přidejte opláchnutou mátu, citronovou šťávu, rozpuštěný kokosový olej a umixujte dohladka.

5. Směs nalijte na korpus a dejte do ledničky ztuhnout – nejlépe přes noc. Než budete servírovat, opatrně vyjměte dezert z formy.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.