Součástí programu Národní galerie Praha bude přes léto i jóga. Zacvičte si na terase Schwarzenberského paláce

27. červen 2022 10:00

Národní galerie Praha připravila na léto speciální program. Novou výstavu ZENGA ⁠⁠⁠–⁠⁠⁠ japonské zenové obrazy ze sbírky Kaeru-an doplňují kurzy jógy. Jedním z lektorů je Jakub Šamberger.

„Už jsem v Národní galerii cvičil ve Valdštejnské jízdárně při výstavě Buddha zblízka, takže to pro mě není úplná premiéra. Ale těším se velice, protože nyní je to ve Schwarzenberském paláci, na terase, s výhledem na Malou Stranu a Petřín, takže to bude velice speciální atmosféra,“ pochvaluje si Jakub Šamberger.

Terasa Schwarzenberského paláce přivítá milovníky jógy od července do září. Zakoupením vstupenky na lekci získáte také volný vstup do výstavy ZENGA ⁠⁠–⁠⁠ japonské zenové obrazy ze sbírky Kaeru-an, která vůbec poprvé představuje část unikátní sbírky japonské zenové malby a kaligrafie „Z žabí chýše“. Vstup do výstav lze uplatnit kdykoliv nehledě na termín lekce.

Terasa Schwarzenberského paláce nabízí krásné výhledy

„Já cvičím různé styly, začínal jsem s power jógou, časem jsem se propracoval k józe pro zdravá záda a józe proti stresu, k takovým klidnějším formám. V rámci cvičení na terase budu mít lekci energy flow jógy, která je dynamičtější,“ dodává Jakub Šamberger.

Zklidnit svou mysl a zrelaxovat se po náročném dni můžete i na jiných lekcích, třeba vinjása jógy nebo jin jang jógy. Přesný rozpis najdete na webových stránkách Národní galerie Praha. 

Zajímá vás, jaké krátké dechové cvičení doporučuje Jakub Šamberger začátečníkům? Poslechněte si celý rozhovor.

autoři: Václav Müller ,
Spustit audio

Související

Nejnovější zprávy

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.