Na Smíchovské náplavce se sejdou kumštýři, artisté a další umělci. Odstartoval festival ARENA Divadla bratří Formanů

22. červen 2022 08:54

Cirkusové šapitó, divadlo pod širým nebem a také loď Tajemství. Celkem 7 představení letos nabídne hlavní program open air festivalu Divadla bratří Formanů. Jeho pátý ročník s názvem ARENA nabídne přehlídku toho nejzajímavějšího z moderní divadelní tvorby domácích i zahraničních umělců. 

Festival zaplní nejen prostor u Vltavy, ale i park na Hořejším nábřeží. „Už loni jsme se začali zabydlovat na té terase, jak já tomu říkám, to je park nad náplavkou. Ten prostor hodně ovlivnil výběr, ty věci se sem zkrátka musí vejít. Povedlo se nám sem vměstnat dva větší stany, s kapacitou asi 150 a 300 lidí,“ upřesňuje umělecký ředitel festivalu Petr Forman.

Program festivalu probíhá i na lodi Tajemství

V parku se také objeví stany divadelních souborů Rasposo a Cirkusu Ronaldo, součástí festivalu je tradičně i scéna na lodi Tajemství. „Tam je program hodně naskládaný, každý večer se něco děje. Každý rok máme touhu nabídnout ten prostor i lidem, kteří začínají, prostě té mladší generaci. Tak je tady taková minipřehlídka.“

Nebudou chybět ani koncerty, vystoupení ukrajinských umělců, představení pro děti nebo umělecké dílny. Festival ARENA potrvá na Smíchovské náplavce až do 2. července.

Poslechněte si celý rozhovor s Petrem Formanem.

Festival ARENA zaplnil i park na Hořejším nábřeží
autoři: Sabina Vosecká ,
Spustit audio

Související

Nejnovější zprávy

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.