Sezóna ředkviček je tu. Připravte si jarní salát
Dnes jsme si pro vás připravili chutný jarní salát. A jelikož začala sezóna ředkviček, tak recept je právě z nich.
Suroviny:
- 3 svazky ředkviček
- 5 mladých jarních cibulek
- 1 jablko
- 3 lžíce salátového oleje
- 3 lžíce bylinkového octa
- sůl
- pepř
- cukr
- 1 lžíce jemně nakrájené pažitky
Postup:
Ředkvičky omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Do mísy k ředkvičkám nakrájíme jarní cibulky. Jablko oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. V mističce zvlášť připravíme zálivku: smícháme salátový olej, ocet, sůl, pepř a cukr. Zálivku promícháme a nalijeme na zeleninu. Navrch nasypeme jemně nakrájenou pažitku. Je dobré nechat salát chvilku odležet.
Související
-
Kuře na paprice pro úplné začátečníky
Recepty, které jsme pro vás vybrali, jsou klasické, jednoduché a chutné. Dnes jsme si připravili jednoduché kuře na paprice.
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.