Kuře na paprice pro úplné začátečníky

14. duben 2020

Recepty, které jsme pro vás vybrali, jsou klasické, jednoduché a chutné. Dnes jsme si připravili jednoduché kuře na paprice.

Suroviny:

1 lžička másla
1 cibule
1 lžička mleté sladké papriky
1 kuřecí stehno nebo čtvrtka
1 dcl vody
½ lžičky soli
1 dcl zakysané smetany
1 lžíce hladké mouky

Postup:

1. Cibuli nakrájejte najemno.

2. V hrnci rozpusťte máslo a osmažte na něm cibulku.

3. Zaprašte paprikou.

4. Vložte kuře a osmahněte ho ze všech stran, asi 2 minuty.

5. Podlijte vodou a osolte.

6. Duste pod pokličkou na mírném ohni doměkka, asi 25–30 minut.

7. V zakysané smetaně rozmíchejte mouku.

8. Měkké kuře vyndejte, do šťávy z dušení nalijte zakysanou smetanu s moukou a vše chvilku povařte.

9. Podávejte s rýží, těstovinami nebo houskovým knedlíkem.

autoři: Štěpánka Duchková , jp
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.