Roštěnky na tymiánu
Hovězí je spolu s vepřovým masem nejčastěji používané maso v české kuchyni. Hovězí maso se dostává na stůl v mnoha různých úpravách: v celku, nakrájené na plátky, na drobné kousky nebo mleté. My si dnes připravíme roštěnky na tymiánu podle receptu Andrey Brzobohaté ze sdružení Antimeningokok.cz.
Suroviny:
3/4 kg zadního hovězího
tymián, mletá paprika
cibule
žampiony
bujon bez glutamátu
Postup:
1. Maso nakrájejte na plátky a obalte v hladké mouce. Opečte na pánvičce.
2. Do papiňáku dejte olej a cibulku osmahněte dozlatova.
3. Přidejte tymián, papriku, maso a bujon a podlijte vodou. Vařte asi 20 minut a podávejte s rýží.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.