Pivní recepty: Pivovarský řízek
K našemu národu neodmyslitelně patří pivo nejvyšší kvality. Pivo ale není jen výborný nápoj, ale také skvělá surovina na vaření. První zmínky o vaření s pivem můžeme najít v kuchařských knihách už od 15. století. Zprvu se přidávalo jen pod maso, a to hlavně pod zvěřinu, ryby a drůbež. Časem se ale vaření s ním rozmohlo natolik, že se začalo využívat i pro další pokrmy, jako je třeba proslulá pivní polévka.
Další zajímavé recepty z piva pro vás připravila Martina Ferencová z Českého svazu pivovarů a sladoven.
Pivovarský řízek
Doba přípravy: 45 minut
Suroviny:
0,5 kg vepřového řízku
1 vejce
100 ml piva
6 lžic hladké mouky
hladká mouka na obalení
olej
200 g brambor
česnek
majoránka
sůl
Postup:
1. Vepřové řízky naklepejte, okořeňte česnekovou solí a obalte v hladké mouce.
2. Syrové brambory oloupejte, nastrouhejte, okořeňte, smíchejte s moukou, pivem a vejcem. Vše důkladně promíchejte.
3. Ve vzniklé hmotě obalte připravené maso a smažte v horkém oleji.
4. Pivovarský řízek podávejte se zeleninou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.