Jáhlová polévka

Podkarpatská Rus byla vždy mnohonárodnostní oblast a to ovlivnilo i tamní kuchyni. Nabídnou vám tam pokrmy ukrajinské, ruské, maďarské, rumunské a všechny mají jedno společné - jsou velmi chutné a jednoduché na přípravu. Tentokrát pro nás recepty vybrala autorka kuchařky Prostřeno na Podkarpatské Rusi Dagmar Březinová. Ta zná tuhle kuchyni od dětství, protože její maminka se právě tam narodila a recepty se předávají z generace na generaci.

Suroviny:

20 dkg jáhel
1 žloutek
lžička kmínu
sůl podle chuti
1 menší cibule

Postup:

1. Properte a spařte jáhly, dejte do hrnce s malým množstvím vody.

2. Osolte, ochuťte kmínem a vařte doměkka. Vodu postupně dolévejte na požadované množství.

3. Nakonec přilijte smetanu a odstavte.

4. Zjemněte žloutkem a přidejte najemno nakrájenou cibulku.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.