Gruzínská polévka charčo
V Gruzii je každé jídlo malým obřadem a platí to i o polévkách. Pro dnešní den připravila majitelka gruzínské Polévkárny recept na polévku charčo.
Suroviny:
500 g kuřecího masa
300 g strouhaných vlašských ořechů
50 g rajčatového protlaku
4 cibule
1 litr vody
1 dl olivového oleje
lžička koriandru
lžička šafránu
lžička pálivé papriky
lžička soli
20 g nastrouhaného česneku
Postup:
1. Na olivovém oleji osmažte cibulku do růžova, přidejte na kostičky nakrájené maso a oečte z obou stran.
2. Přilijte rajčatový protlak a dejte stranou.
3. Připravte si ořechovou pastu. V míse rozmixujte ořechy, směs koriandru, šafránu, papriky, česneku, vodu a sůl. Takto připravenou pastu přidejte k masu a vařte 30 minut.
4. Ozdobte a podávejte.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka