Boloňská směs s červeným vínem

Recept šéfkuchaře restaurace Vinograf Milana Hořejše.

Suroviny:

800 g hovězího mletého masa (pouze hovězí - ideálně krk, namlít si sami, nebo u řezníka)
1 cibule
2 mrkve
300 g celeru
2 petržele
6 rajčat
200 g rajčatového protlaku
150 g sádla
0,7 l červeného vína
sůl a pepř
chilli
oregáno
tymián

Postup:

1. Rozpusťte sádlo a na něm zprudka opečte hovězí maso, vyjměte a hned přidejte kořenovou zeleninu a cibuli na drobné kostičky.

2. Restujte, přidejte protlak a pokrájená rajčata. Zalijte vínem. Vraťte maso do kastrolu, přidejte koření a duste, dokud maso nezměkne. Dlouhým vařením se spojí všechny chutě.

3. Na závěr už jen zkontrolujte, jestli je směs dost slaná a okořeněná.