Tipy na víkend v Praze: zažijte město jinak, zamlsejte si na zámeckém jablkobraní a podívejte se na rekonstrukci bitvy na Bílé hoře

16. září 2021

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Zažít město jinak

  • sobota 18. září, různá místa Prahy

V sobotu ožije nespočet míst v Praze sousedskými slavnostmi známými pod názvem Zažít město jinak. Náplň programu jednotlivých míst vytváří sami obyvatelé. Někde se tak bude konat piknik, opékání špekáčků, různé dílny pro děti i dospělé, přednášky, jinde se otevřou kulturní památky nebo se odehraje sportovní utkání či koncert. Podívejte se, jaké akce se budou konat ve vašem okolí.

Jablkobraní na zámku Ctěnice

  • sobota 18. září, zámecký areál Ctěnice

Na zámku Ctěnice si v sobotu užijete jablka na mnoho způsobů – například v parku budou zahradníci lisovat mošt z jablek sklizených z tamního sadu. Součástí jablkobraní bude i řemeslný jarmark, který představí tradiční řemesla jako hrnčířství, košíkářství, pekařství a cukrářství. A děti se mohou od 10 hodin těšit na pohádku O červené Karkulce od 15 hodin na setkání s Patem a Matem. Jablkobraní se koná od 10 do 17 hodin.

Rekonstrukce bitvy na Bílé hoře

  • sobota a neděle 18. a 19. září, pláň u obory Hvězda (Vypich)

Po celý víkend můžete zavítat na Vypich, kde bude od 12 hodin probíhat program k výročí 401 let od bitvy na Bílé hoře. Samotná rekonstrukce bitvy se odehraje od 15 hodin a zúčastní se jí účinkující z různých koutů Evropy. Předtím budete moci zhlédnout výcvik pěchoty a jízdy nebo se dozvědět více o palných zbraních.

02316920.jpeg
autor: ech
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.