Kde si v Praze zajezdíte na kolečkových bruslích? Podívejte se na výběr tras vhodných pro in-line bruslení

19. srpen 2021

Rádi se po práci nebo o volném víkendu trochu protáhnete? Zkuste vyrazit na kolečkové brusle – máme pro vás několik tipů, kde si můžete zajezdit. A pokud by jich pro vás bylo málo, podívejte se ještě na konec článku.

Královská obora Stromovka

Do Stromovky lidé často vyráží na romantickou procházku, zaběhat si nebo na piknik s kamarády. Vydat se tam ale můžete i s bruslemi. Hlavní okruh ve tvaru nepravidelné osmičky měří necelé čtyři kilometry, cesta je poměrně široká a vede po rovině.

Pokud si budete chtít na chvíli odpočinout, můžete využít některou z mnoha laviček nebo navštívit stánky s občerstvením.

Tip: Ze Stromovky se po trojské lávce můžete přesunout na cyklotrasu podél Vltavy a pokračovat až do Klecánek – více se dozvíte o pár řádků níž.

Z Dolních Počernic do Dolních Měcholup

Zajezdit si na bruslích můžete i na části cyklotrasy A44, a to v úseku Dolní Počernice – Dolní Měcholupy. Trasa je dlouhá přes čtyři kilometry. Nejedná se o okruh, a tak se zpátky vracíte po stejné cestě. Zato je trasa méně známá a vede přírodou, podél polí a vodní nádrže Slatina. Jen pozor, dvakrát je potřeba přejet přes silnici.

Podél Vltavy z Troji až do Klecánek

Bruslaři si oblíbili i část cyklotrasy A2 s navazující A7, která začíná u mostu Barikádníků, vede kolem zoologické zahrady a končí za Prahou v Klecánkách. Celou dobu vede podél břehu Vltavy, má asfaltový povrch, je dlouhá kolem 10 kilometrů a po cestě nabízí několik příležitostí k občerstvení. Vhodná je i pro sportovce bez vlastních bruslí – v Troji totiž funguje půjčovna.

Vydat se sem můžete ale i pěšky, s běžeckými boty nebo na kole – to vám pak umožní dostat se třeba až do Kralup nad Vltavou. Nebo ještě dál.

Podél Vltavy vede cyklotrasa oblíbená i mezi in-line bruslaři

Podél Vltavy z Podolí až na Zbraslav

Oblíbený mezi bruslaři je ještě jeden úsek cyklotrasy A2, a to začínající pod Vyšehradem a končící na Zbraslavi. Stejně jako ten předchozí se téměř po celé své délce line podél Vltavy a v okolí můžete využít místních půjčoven.

První dva až tři kilometry vede trasa podél rušné silnice, poté se ale odchýlí a je obklopena zelení. V jednom směru můžete najet zhruba 12 kilometrů.

Ladronka

Ladronka patří mezi nejznámější pražské areály, ve kterých si můžete zabruslit, a je tak pravděpodobné, že se tam potkáte i s dalšími bruslaři. Vydat se tam můžete ale i ve večerních hodinách – dráha je totiž osvětlená. Má asfaltový povrch a je dlouhá necelé 4 kilometry. V areálu funguje půjčovna bruslí i občerstvení.

Z Horních Počernic do Mstětic (Zeleneč)

Méně navštěvovaná je také stezka z Horních Počernic vedoucí do Zelenče nebo až do Mstětic. Je dlouhá kolem pěti kilometrů, ze začátku (směrem z Horních Počernic) budete muset překonat mírný kopec. První část vede podél silnice, pak se stáčí mezi rodinné domy a přírodu, část ale vede po silnici.

Tip: Pokud se budete chtít ještě protáhnout, můžete si za Zelenčí několikrát obkroužit trojúhelník mezi poli.

Další místa v Praze, kam můžete vyrazit s bruslemi:

  • Chodovská tvrz
  • in-line dráha Běchovice
  • z Krejcárku k hlavnímu nádraží
  • lesopark v Letňanech
  • z Vysočan k Hořejšímu rybníku
autor: ech
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka