Vstupenky na koncert Bobbyho McFerrina už letí k výhercům

24. duben 2019

Sotěž o vstupenky na koncert Bobbyho McFerrina byla ukončena. Gratulujeme výhercům, kterými se stávají Josef Šimek, Anna Dvořáková a Renáta Novotná.

Vstupenky na koncert získali první tři soutěžící, kteří zaslali správnou odpověď na otázku „Americký zpěvák Bobby McFerrin se narodil v?“. Správně bylo za a. New Yorku.

O koncertu

Čeští hudební fanoušci se už za necelý týden dočkají koncertu Bobbyho McFerrina. Svůj nový program Gimme5 představí 30. dubna v Praze ve Foru Karlín.

Pro Bobbyho Mc Ferrina je středem umělecké práce hlas. Miluje hudební experimenty a svůj hlas kombinuje s mnoha hudebními styly od popu po klasickou hudbu. Využívá rozsahu čtyř oktáv a sám dokáže vytvořit iluzi vícehlasého zpěvu. Jeho koncerty jsou výjimečné, vznikají přímo na podiu společně s hudebníky a publikem. Díky tomu je každý koncert Bobbyho McFerrina jiný.

Gimme5 je skupina složená ze zpěváků a zpěvaček, kteří s McFerrinem v 80. letech koncertovali jako členové legendárního souboru Voicestra. Bobbyho McFerrina doprovází zpěváci Joey Blake a David Worm, které známe již z loňských koncertů „v kruhu“ (navazovaly na známé McFerrinovo album „Circlesongs“). Trojici zpěváků doplní dvojice zpěvaček Judi Vinar a Rhiannon. 

Pěvecký kvintet bude přímo na pódiu vytvářet skladby, které začínají nápěvem v podání jednoho vokalisty. K hlavní hudební myšlence se postupně přidává zpěv ostatních a jejich hlasy dávají písním rytmus i orchestrální podobu. Bobby McFerrin si i letos přál, aby se k jejich koncertní tvorbě připojil místní vokální soubor. Po loňských společných hudebních zážitcích na koncertech v Čechách bude s Bobbym McFerrinem a Gimme5 znovu zpívat liberecký sbor Akcent.            

autoři: Tereza Čistotová , jp
Spustit audio