Tipy na víkend v Praze: zavítáte na Czech Design Week, vydáte se s dětmi na pátrací hru nebo raději navštívíte festival pro kutily?

10. září 2021

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Festival Czech Design Week

  • od pátku 10. do neděle 12. září, palác U Stýblů (Václavské náměstí)

O víkendu se v centru metropole bude konat tradiční prodejní přehlídka designu a umělecké tvorby Czech Design Week. Představí se na ní převážně lokální čeští i zahraniční designéři se svou nejnovější tvorbou napříč různými odvětvími – od interiérového a průmyslového designu přes sklo, keramiku, fashion a šperk až po grafiku a vizuální tvorbu. Organizátoři chystají také doprovodný vzdělávací a hudební program.

Festival můžete navštívit od pátku do neděle vždy mezi 10. a 21. hodinou, a to v běžně nepřístupných prostorech paláce U Stýblů.

Pátrací hra: Finské dobrodružství v knihovně

  • sobota 11. září, Městská knihovna v Praze (Mariánské náměstí)
Ve všech pobočkách Městské knihovny v Praze objevíte dohromady okolo 2 milionů knihovních jednotek

V září se koná festival Týdny finské literatury, který nabídne širokou paletu akcí: besedy s finskými autory, pub quiz, promítání filmů, piknik s mumínky… nebo dětskou pátrací hru v knihovně – ta startuje v sobotu mezi 14. a 16. hodinou a účastníci se během ní seznámí s tím nejlepším, co u nás v posledních letech vyšlo z finské dětské literatury. Vedle toho se v zákoutích knihovny vypraví po stopách Tajného života pšouku, prozkoumají Muminí údolí nebo prošmejdí Strašidelný krámek.

Festival kreativity a kutilů Maker Faire Prague

  • sobota 11. a neděle 12. září, Výstaviště Praha (Holešovice)

Během víkendu můžete zavítat také na Maker Faire Prague – festival pro všechny, které zajímá vyrábění, tvoření, technické vynálezy a experimenty. Na pražském Výstavišti se sejdou mladší i starší kutilové, řemeslníci, hračičkové a všichni, kteří rádi tvoří, a formou stánků, dílen i interaktivních workshopů představí návštěvníkům svou tvorbu. Heslem akce je: Vytáhněte to nejlepší z dílen, ateliérů a garáží!

Festival kutilů Maker Faire Prague
autor: ech
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka