Tipy na víkend v Praze: vyzkoušejte si orientační běh, zamlsejte si na medovém dni a zavítejte mezi motorky a stánky s hamburgery

3. září 2021

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Medový den v Národním zemědělském muzeu: Jedu v medu

  • sobota 4. září, Národní zemědělské muzeum

Čtěte také

Národní zemědělské muzeum promění sobotu vskutku v medový den. Program potrvá od 9 do 19 hodin a je velmi pestrý. Hned zkraje můžete dorazit na medovou snídani, v průběhu dne si můžete popovídat s odborníky, navštívit medové trhy a večer si poslechnout koncert.

Muzeum chystá také řadu workshopů pro děti – během nich si vyrobí hmyzí domeček, voskovaný ubrousek na svačinu, tašku malovanou včelím voskem nebo si vyzkouší včelaření.

Med (ilustrační foto)

Prague Harley Days společně s Burgerfestem

  • od pátku 3. do neděle 5. září, Výstaviště Praha

Celý víkend bude na holešovickém Výstavišti patřit tradiční motocyklové události Prague Harley Days. Během ní se můžete podívat na výstavu motocyklů Veteran Mania, spanilou jízdu centrem Prahy nebo si vyzkoušet jízdu na motorce. Organizátoři slibují adrenalin a také hudební koncerty.

Společně s Prague Harley Days se na Výstavišti bude konat i Burgerfest. Ten nabídne nespočet burgerů nejrůznějších bister a restaurací, kuchařské show, workshopy a kuchařské ikony z Česka i zahraničí.

O víkendu si přijdou na své i milovníci motocyklů – budou se konat tradiční Prague Harley Days

Orientační běh o Pohár svaté Ludmily

  • neděle 5. září, Havlíčkovy sady (Grébovka)

Chtěli byste se o víkendu trochu protáhnout? Příležitost budete mít v parku Grébovka, kde si v neděli budete moci vyzkoušet orientační běh. Startuje se v 10 hodin a do závodu se mohou zapojit všechny věkové kategorie – dokonce i rodiny s kočárky nebo vozíčky. A pozor, povinnou součástí závodu pro veřejnost je kvíz k tématu Sv. Ludmily.

Orientační běh - ilustrační foto
autor: ech
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka