Tipy na víkend: Navštivte Hradozámeckou noc, Street Food Fest nebo Den zdraví

29. červenec 2021

Už víte, kam vyrazíte o víkendu? Pokud se stále rozmýšlíte, máme pro vás několik tipů na zajímavé zážitky v Praze.

Hradozámecká noc

  • sobota 31. července, různá místa

V sobotu se v Česku koná tradiční prázdninová akce Národního památkového ústavu – Hradozámecká noc. Během ní se představí zapojené památky tak trochu jinak – v jiném čase a s jiným programem. V Praze se návštěvníkům otevře Chvalský zámek (ten se letos zaměří na děti – nabídne prohlídky se skřítkem, kulinářský workshop a pohádku), Invalidovna (speciální prohlídky poodhalí, jak fungoval každodenní život v Invalidovně v různých časových obdobích) a Zahrady pod Pražským hradem (tam si budou moct zájemci vyzkoušet lukostřelbu nebo hod nožem či sekyrou a zúčastnit se prohlídek o historii zahrad).

Počernický Street Food Festival

  • neděle 1. srpna, venkovní areál Chvalské tvrze (Praha 20)

Čtěte také

A u Chvalského zámku ještě zůstaneme. V neděli tam můžete zajít ochutnat moderní i tradiční gastronomii. Připraven bude street food české i světové kuchyně, pivo z malých pivovarů, víno a výběrová káva. Začíná se v 10:00 a končí ve 20:00.

Den zdraví Ministerstva zdravotnictví

  • sobota 31. července, park na Karlově náměstí (Praha 2)

V blízkosti Všeobecné fakultní nemocnice se bude v sobotu od 9:00 do 18:00 konat Den zdraví. Ve zhruba dvaceti stánkách budete moci podstoupit základní preventivní vyšetření, třeba tlaku, zraku, složení těla, hladiny cukru v krvi nebo znamének. Na programu je i ukázka první pomoci, prezentace práce psů Celní správy odhalující koronavirus a od 16:00 koncert kapely Support Lesbiens.

autor: ech
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.