Soutěž o vstupenky na hru Obchod na korze - UKONČENO

2. listopad 2018

Soutěž byla ukončena. Gratulujeme výhereci, kterým se stává Lukáš Vadinský.

Chcete si udělat před víkendtem radost? Tak odpovězte na jednoduchou otázku a vyhrajte dvě vstupenky na divadelní představení Obchod na Korze v DUP 39.

Slunce praží na špičku jehlanu, krajinou projíždějí vlaky s lesknoucími se zbraněmi, na které štěkají psi. Maloměstský svět sžíraný plíživým nástupem fašismu. Jak daleko je od závisti k ideologii, jakou cenu má jeden už končící lidský život? Grosmanova bravurní novela zachycuje proces arizace na Slovensku, v hutné zkratce vidíme, jak mikrosvět drobných lidí začínají ovládat Hlinkovské gardy, jak se do člověka plíživě vkrádá strach, nenávist, zlo. Novela předkládá dnešnímu čtenáři neúprosnou paralelu mezi prvními válečnými roky a dnešním světem.
Více informací na www.divadlox10.cz.

Pokud chcete vidět divadelní představení Obchod na Korze, které se koná ve čtvrtek 8. listopadu od 19:30 hodin, odpovězte na otázku níže:

Co znamená zkratka DUP v názvu multižánrového kulturního prostoru DUP39 v Charvátově ulici na Praze 1?

a. Dům uměleckého průmyslu

b. Dům unikátních příležitostí

c. Dům úspěšných producentů

Správné odpovědi zasílejte na e-mail marketing.regina@rozhlas.cz včetně svého jména a kontaktu.

autoři: jp , Tereza Čistotová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.