Singal Festival se v říjnu uskuteční. Budeme pracovat převážně s českými umělci, říká šéf akce

27. květen 2020

Pokud jste milovníci každoročního festivalu světel v centru Prahy, tak se můžete těšit i na letošní ročník. Ten se uskuteční v říjnu. Organizátoři nyní řeší opatření proti šíření koronaviru.

Podobu osmého ročníku Signal Festivalu ovlivní pandemie koronaviru. „Už teď víme, že nás krize ekonomicky zasáhla,“ říká ředitel festivalu Martin Pošta.

„Budeme pracovat převážně s českými umělci, objevíme pro návštěvníky nové lokace mimo centrum a přineseme novou trasu. A nevylučuji, že nebude oproti minulým ročníků méně instalací, finální podobu osmého ročníku ovlivní dění letních měsíců,“ popisuje. Loni bylo uměleckých instalací celkem 18, předloni 19.

Festival světla také řeší bezpečnost návštěvníků akce. Pomoct mu má epidemiolog Rastislav Maďar. „Řešíme, jaká zavést účinná preventivní opatření, aby reflektovala požadavky na bezpečnost prostor ve vztahu k ochraně zdraví osob, které se v nich budou pohybovat,“ upřesňuje.

Festival se uskuteční od 15. do 18. října. Každoročně zatím podle organizátorů přilákal na 600 tisíc lidí. Letošním tématem je „Plan B“. Umělecká díla se tak budou věnovat problematice spojené s globálním oteplováním, klimatickým změnám a budoucnosti soužití člověka s planetou.

autoři: ako , jp | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio