Rušno ve Vzletu. Podcast Na Východ! poprvé zamířil mezi posluchače

20. únor 2024

Proč Západ špatně odhadl válečné plány Vladimira Putina? Jak moc je překvapil odpor Ukrajinců? Proč neumíme číst nálady v Kremlu, nebo čím Putina dráždil opoziční politik Alexej Navalnyj? To jsou jen některé z otázek publika prvního veřejného natáčení podcastu Na Východ! v kulturní křižovatce Vzlet v pražských Vršovicích.

Do bonusového dílu, věnovaného ohlédnutí za dvěma roky plošné ruské agrese na Ukrajině si Josef Pazderka a Ondřej Soukup pozvali kolegy a novináře Petru Procházkovou (Deník N) a Vojtěcha Boháče (Voxpot).

Téměř 90minutový záznam debaty najdete na našem webu a aplikaci mujRozhlas v pátek, brzy také ve videosestřihu na YouTube. Zatím si můžete prohlédnout fotogalerii z natáčení.

Podcast Na Východ! oslavil v polovině února prvních deset dílů, díky kterým si získal mezi posluchači velkou oblibu.

Josef Pazderka a Ondřej Soukup, kteří se oblasti bývalého Sovětského svazu věnují dlouhodobě, stihli v jednotlivých dílech kromě aktuálního válečného konfliktu postupně probrat třeba situaci v Bělorusku, Arménii, proměny ukrajinského prezidenta Zelenského, ruské zabijáky a v silvestrovské epizodě poradili, jak zvládnout na východě novoroční přípitky.

Podcast vychází každých 14 dní a v online prostředí patří k nejposlouchanějším pořadům Českého rozhlasu Plus. Posluchači ho najdou ve vysílání, na webu Českého rozhlasu Plus, v aplikaci mujRozhlas i v dalších podcastových aplikacích.

Spustit audio

Související