Policisté obvinili muže, který ukradl v Praze 4 auto i s dítětem. Hrozí mu až pět let vězení

15. listopad 2019

Policie ve čtvrtek obvinila z krádeže čtyřiatřicetiletého muže, který minulý týden odcizil před školou v Praze 4 auto s kojencem. Muž se k činu přiznal. Policie uvedla, že zloději hrozí v případě odsouzení až pětileté vězení. Případnou trestnost jednání jeho známé budou kriminalisté prověřovat.

Muž ukradl auto v pondělí 4. listopadu odpoledne před školou v Mikulcově ulici. Auto tam zastavila 41letá žena, která si šla vyzvednout starší dceru ze školy. Během pěti minut, kdy byla pryč, nasedl zloděj do nastartovaného vozu a odjel. Vozidlo odcizil neplánovaně, jelikož bylo nastartované.

Šestiměsíční holčičky na zadní sedačce si však zprvu nevšiml. Objevil ji až po odjezdu od školy a odvezl ji na parkoviště do Choratické ulice ve Spořilově, kde dítě se sedačkou z auta vyndal a nechal na zemi. Autosedačku na parkovišti si vyzvedla jeho známá a dítě odnesla na místní oddělení policie Spořilov. Holčičce se nic nestalo.

Podle mluvčího pražské policie Jana Daňka se obviněný přiznal, že si dítěte všiml, až když odjel od školy, a nevěděl, co má dělat. „Proto zavolal své známé, kterou požádal o pomoc. Dítě jí odvezl na Spořilov na parkoviště, kde si ho převzala a odnesla ho na policejní oddělení. Nebyla to tedy náhodná nálezkyně, jak se žena zprvu prezentovala, ale známá pachatele,“ uvedl Daněk.

Auto nalezla policie v noci na středu 6. listopadu havarované na křižovatce ulic U plynárny a Nad Vinným potokem v Praze 4. Muže zachytila kamera. Ke zjištění jeho totožnosti výrazně přispěl člověk, který se kriminalistům ozval po zveřejnění případu v médiích.

zdroje: iROZHLAS.cz , ČTK