Podnikat začal v 16 letech. Cítím zde spoustu příležitostí, říká Daniel Grigar o Karlovarském kraji

7. březen 2024

Daniel Grigar je jedním z mladých patriotů. Už v 16 letech začal pořádat trhy pro chovatele domácích mazlíčků v Chodově. Karlovarský kraj si vybral pro svůj život i jako místo pro podnikání.

Od dětského věku miluje Daniel zvířata. Protože se mu příliš nelíbilo, jak se s nimi v některých zverimexech zachází, přišel s myšlenkou uspořádat trhy, kde si zájemci mohou mazlíčky pořídit přímo od jejich chovatelů. Psal se rok 2017.

Dnes, o několik let později, už provozuje několik kamenných prodejen s chovatelskými potřebami. Své podnikání rozšířil z Chodova i do Chebu a Karlových Varů.

Karlovarský kraj označuje za jedno z nejlepších míst k podnikání

Podle jeho slov je nejmenší region v Česku nádherné místo s úžasnou přírodou, dechberoucí historií, bohatou kulturou a krásným prostředím nejen ke studiu, ale i k životu. „V určitých věcech je náš kraj sice pozadu, ale to nám dává skvělou šanci vzít iniciativu do svých rukou a rozjet tu nové věci," tvrdí Daniel Grigar.

„Neumím si přestavit podnikat třeba v Praze, kde je konkurence na každém rohu. Přitom poptávka u nás je. Karlovarsko čeká na lidi jako my, kteří jej budou dále formovat a přinášet sem své nápady," říká mladý podnikatel.

Danielovou vnitřní energií je touha po seberealizaci. „Když něčeho chceme dosáhnout, neměli bychom hledět na stereotypní názory ostatních. Je důležité vytrvat, tvrdě pracovat, ale co je hlavní – dělat to, co nás baví,“ uzavírá Grigar.

Spustit audio

Související