Tulouš Štěpánky Kolesnyk Pitterové aneb Jak farmaceutická laborantka přišla k pletení

27. červen 2023

Šli za svým snem a hledali cesty. Přinášíme další příběhy těch, kteří se na západě Čech rozhodli podnikat a ve svém odhodlání nepolevili. Takovým příkladem je i Štěpánka Kolesnyk Pitterová.

Štěpánka kdysi pracovala jako farmaceutická laborantka, zajímala se o literaturu, kterou dokonce studovala, ale nakonec se ubrala k cestě podnikání. V Karlovarském kraji si založila firmu na pletení dekorací z ovčí vlny.

„Vystudovala jsem pouze laboranta střední školu, potom jsem šla studovat historii a literaturu. Hlavním impulsem pro podnikání bylo to, že práce laboranta začala pomalu mizet. Klasické lékárny s laboratoří nahradily řetězce. Další věc, která mě bavila, bylo čtení, psaní. Mým snem bylo také stát se investigativní novinářkou, ale k tomu nedošlo,“ vzpomíná na svou cestu k pletení Štěpánka.

Čemu konkrétně se věnuje?„Věnuji se pletení z ovčí vlny. Celé moje podnikání se ubralo jiným směrem. Můj původní zájem byl vyrábět háčkované certifikované hračky, pak jsem se ale díky tomu dostala k ovčí vlně a od té doby to spolu pleteme,“ uvedla.

Jak je spokojená v Karlovarském kraji? Jaké jsou výhody podnikání? A co by doporučila začínajícím živnostníkům? To si poslechněte v rozhovoru!

autoři: David Forst , nkr
Spustit audio