Parťák na cesty ukrytý v mobilu. Aplikace Arthur vám usnadní cestování po České republice

20. červenec 2023 10:00

Léto je obdobím dovolených a výletů. Někdy si ale člověk láme hlavu nad tím, jakou památku v daném místě navštívit nebo zda raději nestrávit volné chvíle nějakou sportovní aktivitou. V plánování výletů vám může pomoct cestovatelská aplikace Arthur.

Aplikace Arthur s rozšířenou realitou je zacílená na cestovní ruch a volnočasové aktivity v rámci České republiky. Hodí se při plánování tras i hledání zajímavostí nebo kulturních akcí.

„Provádí lidi po městech, popisuje jim památky, historii, volnočasové aktivity,“ vysvětluje Vladimír Ponechal z firmy, která za cestovatelskou aplikací stojí.

Sabina Vosecká a Vladimír Ponechal

„Funguje tak, že zobrazuje jednotlivé tipy na výlety podle vzdálenosti od místa, kde se nacházíte. Když posouváte nahoru, stejně jako na sociálních sítích, tak se dostáváte ke vzdálenějším tipům, je to nekonečný seznam,“ ukazuje fungování aplikace.

Stačí namířit telefon na vybrané místo a můžete také využívat rozšířenou realitu, po kliknutí se zobrazí detail o daném místě nebo záznamu. Z aplikace můžete informace nejen čerpat, ale také je sem sami vkládat. Vytvoříte si své cestovatelské deníky, které se dají vzájemně sdílet a doporučíte místa, která jste navštívili.

Arthur je ke stažení zdarma a ve svých telefonech ho má už přes 15 tisíc uživatelů, objem dat se tedy neustále zvyšuje.

autoři: Sabina Vosecká ,
Spustit audio

Související