Miluji moderování čehokoliv. Klidně myslivecký ples, mně je to jedno, vtipkuje stand-up komička Adéla Elbel

2. prosinec 2023

Stand-up Na stojáka, vlastní talk show, psaní knih a teď i celovečerní stand-up speciál. Adéla Elbel rozhodně nezahálí a svou práci si užívá. „Já fakt těmi vystoupeními odpočívám, je mi v tom dobře,“ potvrzuje.

Její stand-up vystoupení vznikají v klidu a tichu a předem je nikomu neukazuje. „Já se většinou učím těsně před natáčením, hodinu předtím ho ještě umím napůl. Takže ho vidí až diváci,“ přiznává Adéla Elbel.

Radost jí dělá i talk show, kterou nazvala jednoduše S Adélou. Pozve si vždy jednoho muže a jednu ženu. „Je to taková jiskřivá talk show, oni mezi sebou interagují a hraji s nimi různé hry, mám pro ně připravené různé úkoly, ale nic, co by jim nemělo být příjemné. Vždycky se do toho všichni energicky obuli a byla to hrozná legrace.“

Před koncem roku budou jejími hosty Petra Bučková a Ondřej Brzobohatý, takže Adéla Elbel zve 11. prosince do Divadla U Hasičů.

Adéla Elbel

One woman show

Na pódiu s mikrofonem v ruce se cítí jako ryba ve vodě, miluje prý moderování čehokoliv. „Klidně myslivecký ples, mně je to jedno. Dělala jsem Biatlonistu roku a předtím jsem nevěděla, co je biatlon. A nesmírně mě teď baví ty celovečerní stand-up speciály.“

Osmdesátiminutový speciál Stand up yourlife: První poločas rozpadu vypráví příběh první poloviny jejího života.

„Všechny moje stand-upy jsou postavené na interakci s lidmi. Nebojte se, nikdo nepůjdete na pódium, to já zas tak ráda nemám, ale vyprávím si s lidmi a mám samozřejmě připravený příběh, mám tam doprovodné humorné obrázky. Kdo jste to neviděl, tak 29. prosince v Divadle Gong.“

Adéla Elbel a Lenka Vahalová

Na pěší cesty jedině s fénem

Když nepracuje, nazuje často trekové boty a vyrazí na pěší túru. Na první pouť do Santiaga de Compostela šla po rozvodu a zalíbilo se jí to. Dnes už má zkušeností mnohem víc a jedna z cest s novým partnerem dala vzniknout i knize Santiago, má lásko.

A co jí v batohu během putování nechybí? „Fén. Ne, že bych chtěla mít bezvadnou helmu na hlavě, ale ono je to výborný, když třeba prší a zmokne vám prádlo. Fénuju věci a sem tam tam strčím i hlavu,“ směje se.

Jaké má nejbližší cestovatelské plány? Proč přesunula svou talk show z Brna do Prahy? Jak moc ji rozhodí měnit na poslední chvíli hosta? A po čem touží? Poslechněte si celý rozhovor.

autoři: Lenka Vahalová ,

Související