Koncert v O2 areně bude „bez mantinelů“ po všech stránkách, říká operní pěvec Plachetka

5. říjen 2019

Operní pěvec z Metropolitní opery v New Yorku a také člen vídeňské opery Adam Plachetka pozval do Národního divadla v Praze na nové nastudování opery Dalibor. Nechyběla také pozvánka na velkou show do O2 areny - tu Adam plánuje na 16. ledna 2020. A už teď se můžete těšit na spoustu hudebních hostů nejen z operního světa.

Velký koncert v O2 areně nebude jen tak obyčejný. Vystoupí tam totiž spoustu hudebních hostů nejen z operního světa. „Každý si tam může přijít poslechnout, co ho bude zajímat. Bude tam opravdu hodně stylů, hodně hostů a zároveň věřím, že si pár lidí i řekne, že se zkusí přijít podívat i na normální koncert,“ říká Adam Plachetka.

Naposledy v této velké hale operní zpěvák vystoupil vloni v dubnu, kdy hostoval na koncertě Leoše Mareše. Plachetkovo podání Nessun Dorma patřilo k vrcholům večera. A právě tam vznikl nápad na první vlastní koncert v O2 aréně. Ten má podtitul Bez mantinelu.

„Nechtěli jsme koncert nechat beze jména, protože to na mě působilo dojmem, že jsme se tomu nevěnovali, že jsme se nad tím ani nezamýšleli. Tak jsme se shodli na tom, že titul by mít měl a název Bez mantinelu nám nakonec přišel nejvhodnější. Je to bez mantinelu po všech stránkách,“ naznačuje.

Celý rozhovor si poslechněte v audioarchivu.

autoři: Lenka Vahalová , jp

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.