David Koller odchází z kapely Lucie. Nasmlouvané koncerty rušit nebudeme, ujišťují hudebníci

5. únor 2024 09:01

„Rozcházíme se v dobrém,“ touto zprávou v neděli večer překvapila skupina Lucie, ze které odchází David Koller. Zpěvák, bubeník a frontman kapely se chce věnovat více své rodině a vlastním hudebním aktivitám.

„Po dlouhých úvahách jsem se rozhodl, že odcházím z Lucie. Hraní s Lucií bylo fajn a teď se chci věnovat především svojí kapele a rodině,“ zdůvodnil svůj odchod na facebooku David Koller.

Zároveň kapela ujistila fanoušky, že se není potřeba bát rušení koncertů. „Rozcházíme se v dobrém a dohodli jsme se, že společně odehrajeme všechny nasmlouvané koncerty do konce letních prázdnin,“ píše Lucie na své facebookové stránce.

Čtěte také

Lucie má na kontě osm studiových desek, ale také mnoho změn ve složení a rozchody. S prvním singlem Pár fíglů se představila v roce 1988 a o dva roky později přišlo eponymní album.

Na začátku 90. let se Lucie krátce rozpadla, ale rychle se zase dala dohromady a získala tři ceny Anděl pro nejlepší skupinu. V roce 2005 ale přišel další rozpad a na pódia se vrátila až v roce 2013.

Zatím poslední desku vydala před šesti lety, jsou na ní i hity jako Takhle tě mám rád nebo Nejlepší, kterou znám. Lucie ale po odchodu Davida Kollera pokračuje dál a chystá nové písně.

Kapela v sestavě Robert Kodym, P.B.CH., David Koller a Michal Dvořák ještě odehraje nasmlouvané koncerty, tedy především na letních hudebních festivalech. Ten zatím poslední mohli fanoušci vidět a slyšet v prosinci v pražské O2 areně, kde skupina oslavila třicet let desky Černý kočky mokrý žáby.

autoři: Jiří Štefl ,
Spustit audio

Související