Bára Nesvadbová: Práce novinářky se u mě nezapře, nesmírně ráda všechno zkoumám

22. únor 2020

Už jste četli novou knihu od Báry Nesvadbové? A víte, že další její publikace se už brzy dočká filmového zpracování? Bára Nesvadbová mluvila také o charitě, které věnuje většinu svého času.

Nová kniha Hovory s doktory vyšla na konci roku 2019. Bára Nesvadbová v ní vyzpovídala dvanáct předních českých lékařů z nejrůznějších oborů. „Mě zajímalo, jaká je etika života, kde je jejich víra, čeho se bojí, jak vnímají začátek a konec života, jaký mají hodnotový žebříček…“ Poznávat lékaře jí přišlo zajímavé. „Já jsem věčný poznávač, u mě se nezapře ta profese novinářky. Nesmírně ráda zkoumám a zkoumám všechno. Když mě kamarád pozve na pitvu, tak jdu a když mě jiný kamarád pozve na automatickou kresbu, tak taky jdu,“ směje se Bára.

Film o domácím násilí

Spisovatelka prozradila také to, že se brzy další její kniha dočká zfilmování. „Napsala jsem temnou novelu, jmenuje se Přítelkyně, je o domácím násilí a je hodně taková pod kůži.“ A kromě filmu půjde na pulty i nová publikace. „Ta vyjde začátkem května. Jmenuje se Iluze.“

Bára Nesvadbová je veselý člověk, který se raduje z každého nového dne. Naplňují ji i maličkosti, které ostatní berou jako samozřejmost. „Já se těším třeba na to, že půjdu se psy do lesa nebo že budu vařit bramboračku.“

Kromě toho, že píše knížky, tak se zajímá také o charitu, které věnuje téměř veškerý svůj čas. „Mám velké štěstí, že mám skvělé čtenářky a že se moje knihy stále prodávají, takže mám co jíst, jak topit a za co koupit konzervy svým kočkám,“ dodává.

Celý díl si můžete poslechnout na novém audioportále mujRozhlas.

autoři: Lenka Vahalová , jp