Zuzanu Kajnarovou teď zaměstnává hlavně Strýček Váňa

5. květen 2016

Zuzana Kajnarová se narodila v Ostravě a skončila v Praze. Vystudovala herectví a lidé ji znají jako Dorotku z Anděla páně. Jak ji změnilo mateřství a jak nesla rozvod rodičů? O tom všem mluvila herečka Zuzana Kajnarová v pořadu Až na dřeň.

Zuzana Kajnarová se teď vrací do práce po mateřské dovolené. Při dětech natáčela a teď se vrací i na divadelní prkna. „Divadlo jsem pět let nedělala, trochu jsem z branže vypadla,“ říká Zuzana. „Začala jsem zkoušet v divadle Rokoko Strýčka Váňu, je to po dlouhé době zkoušení na místě. Jinak teď hraju málo, uvidíme, jak se to rozjede.“ Kromě toho se připravuje na pokračování seriálu Labyrint, které se připravuje na letošní podzim.

Herectví je podle Zuzany náročná profese: „Konkurence je obrovská, je jen málo herců, kteří si můžou vybírat. Já si nemůžu stěžovat. Ale spousta herců odejede na oblast a tam krásně hrajou a ono je to naplňuje, ale nikdy nebudou mít peníze, protože ty v divadle nejsou. A to, kam vás ta cesta navede, to může být i náhoda, někdo má štěstí a je v pravou chvíli na pravém místě. A někdo ne. Je těžký, aby v naší profesi byl člověk spokojený a aby to bylo všechno tak, jak by si přál.“

Zuzana říká, že měla štěstí na kolegy i na učitele. „Třeba setkání s Jirkou Strachem bylo osudové. Velké štěstí bylo, že pohádka Anděl páně je krásná a vydrží. On je dobrý režisér, taková setkání člověka ovlivňují. V divadle bylo pro mě zásadní setkání už na škole, Eva Salzmannová a Boris Rösner, s panem Rösnerem jsem pak hrála v divadle, měla jsem štěstí. To bylo krásné setkání,“ vzpomíná Zuzana.

Spustit audio