Zrekonstruovaná Husitská ulice se po osmi měsících otevře řidičům

23. listopad 2018 14:51

Obousměrný provoz se v neděli po osmi měsících vrátí do Husitské ulice. Uzavírka komplikovala dopravu především v části Žižkova. Zároveň se obnoví i zóny placeného stání.

Práce v Husitské ulici však budou stále pokračovat. Dělníci tam dokončují zejména dláždění chodníků.

Rekonstrukce 670 metrů dlouhého úseku mezi křižovatkou s Trocnovskou ulicí a Tachovským náměstím začala v polovině března, krátce po jejím zahájení ale zkolabovala doprava v okolních ulicích. Vedení Prahy 3 tehdy kvůli tomu kritizovalo postup Technické správy komunikací (TSK) a magistrátu. Tehdejší primátorka Adriana Krnáčová po kolapsu dopravy na Žižkově kvůli opravám Husitské dokonce prohlásila, že Pražané jsou ohledně dopravy „zpovykaní“, za což se poté však omluvila. Město se posléze dohodlo se stavebníky, že v Husitské prioritně dokončí opravu silnice a chodníky dodělají později. Kvůli opravě Husitské pražský magistrát odložil i kompletní rekonstrukci Vinohradské ulice a dopravní podnik pouze opraví koleje v úseku mezi stanicemi Flora a Želivského.

„Rekonstrukce Husitské pro nás byla jednou z nejvýznamnějších staveb letošního roku, a to nejen dopadem na dopravu v hlavním městě, ale i rozsahem a komplexností prací. Nově upravené zastávky, přechody pro chodce s dělicími ostrůvky, nové osvětlení, to vše doufám zlepší původně trochu nehostinné prostředí frekventované žižkovské komunikace,“ uvedl k opětovnému zprůjezdnění Husitské ředitel TSK Petr Smolka.

autor: jp | zdroj: ČTK
Spustit audio