Ze zákulisí Zoo Praha: Zkusili jsme si krmení klokanů

28. červenec 2020

Létající redaktorka Sabina tentokrát v pražské zoo zavítala do nové expozice, která nese název Darwinův kráter. Jeho obyvateli jsou zvířata žijící hlavně v Austrálii a Tasmánii. S kurátorem savců Pavlem Brandlem jsme byli u krmení klokanů.

Klokani v zoo dostávají hlavně vojtěšku. Na krmení přiběhli klokani rudokrcí i klokani obrovští. Ti ale na sebe vrčí. „To si vyjasňují, kdo bude mít u misky právo žrát a kdo ne, ale nakonec se tam porovnají mírumilovně všichni,“ říká Pavel Brandl.

Naše létající redaktorka Sabina se v pražské zoo vydala s chovatelem krmit klokany

V nové expozici můžete mezi klokany vstupovat. „Samozřejmě za určitých pravidel. Návštěvníci nevstupují na trávník, jenom se tady pohybují po cestě, aby klokani měli svoje území jisté a cítili se bezpečně.“

Naše létající redaktorka Sabina se v pražské zoo vydala s chovatelem krmit klokany
autoři: Sabina Vosecká , jp

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.