Zdravý Doctor PP

17. duben 2013

Namísto pravidelného středečního termínu uvítal v pondělním Nočním proudu Miloš Skalka dalšího studiového hosta. Pozvání k nočnímu proudění tentokrát přijal frontman skupiny Doctor PP, odborník na autorské právo, hudebník, zpěvák a textař JUDr. PETR PEČENÝ. Během návštěvy Nočního proudu zrekapituloval svou dosavadní tvůrčí dráhu, ale hlavně představil novinkové album Zdravý doktor, které se bude křtít na konci tohoto měsíce, 25. dubna.

Rokycanský rodák Petr Pečený (narozen 4. října 1962) vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy, kde promoval v roce 1989. V současné době působí jako advokát ve své advokátní kanceláři Pečený a partner, která se specializuje na otázky spojené s autorským právem. V roce 1990 se stal Petr Pečený generálním manažerem Svazu autorů a interpretů (SAI), v letech 1991 až 1993 byl ředitelem Intergramu, který pečuje o práva výkonných umělců, tedy především zpěváků a hudebníků.

Petr Pečený je zpěvákem skupiny Doctor PP, která v roce 1996 debutovala albem Je to pečený, za které byla Akademií populární hudby nominována na výroční hudební cenu v kategorii Objev roku. Singlovým hitem z tohoto alba se stala písnička Beránci (svým způsobem reminiscence na někdejší britskou skupinu Yardbirds), která si připsala na konto vítězství v někdejší posluchačské hitparádě Českého rozhlasu Formule Pop. Na debutovém albu Je to pečený se podílela hezká řádka zvučných jmen, mj. Lou Fanánek Hagen, Sabina Laurinová, Gabriela Osvaldová či Petr Gardner z dnes už neexistujících Pestalozzi.

Krédem Petra Pečeného je rčení: "Co nemám, to mi nechybí." Mezi jeho zájmy patří kromě hudby také sport, především lyžování a tenis.

Na muzikálové scéně se Petr Pečený uplatnil nejprve v Divadle Kalich (muzikál Janka Ledeckého Hamlet a muzikál Daniela Landy Krysař), poté se stal jedním z kmenových muzikálových herců Divadla Broadway.

Jak bývá u kapely Doctor PP zvykem, v rolích hostů nového alba se objevují opět některé známé osobnosti, například Pepa Vojtek, Lou Fanánek Hagen či Supice - harmonikářka skupiny Tři sestry.

Před časem Petr Pečený, Lou Fanánek Hagen a Aleš Brichta iniciovali vykutálenou – původně recesistickou - akci Gott For President, která našeho nejpopulárnějšígho zpěváka všech dob bezmála kandidovala mezi vážné zájemce o prezidentský post.

Hudební složka Nočního proudu oscilovala především kolem novinkového alba Zdravý doktor, jehož nahrávky měly na Regině svou rozhlasovou, doslova světovou, premiéru.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.