Začíná výstava poštovních známek. Zájemci uvidí i výjimečné exponáty

15. srpen 2018

Zhruba 400 vzácných poštovních známek si ode dneška můžou prohlédnout zájemci na několika místech v Praze. Své exempláře představí vystavovatelé z téměř sedmdesáti zemí.

„Je tady několik věcí, které takhle pohromadě u nás a možná i ve světě nikdy vidět nebyly. Především jsou tu oba mauriciové, potom je tu slavný bombajský dopis, což je historicky nejdražší filatelistická věc na světě. Dále tu je arch modrých Merkurů. Ten je tady historicky poprvé vystaven. A takových exponátů je tady řada,“ řekl František Beneš z organizačního výboru výstavy.

Známky budou k vidění až do soboty na čtyřech místech - v Poštovním muzeu, hotelu Clarion ve Vysočanech, Muchově muzeu a hotelu Olympic. Organizátoři chtějí výstavou připomenout výročí 100 let od vzniku Československa a také od vydání první československé známky. Zároveň slaví 100 let od založení i Poštovní muzeum.

Výstavu pořádá spolek Světová výstava poštovních známek Praga 2018, jehož členem je Svaz českých filatelistů. Akci zaštítila Mezinárodní filatelistická federace FIP (Fédération Internationale de Philatélie). Poslední událost v Praze pod její záštitou se konala před deseti lety a navštívilo ji přes 40 000 lidí.

autoři: Barbora Kebzová , jp | zdroj: ČTK
Spustit audio