Za řadou filmů z karlovarského festivalu můžete v předpremiérách vyrazit do kin Světozor, Aero nebo Přítomnost – v rámci festivalových ozvěn Šary Vary

25. srpen 2021

V rámci festivalových ozvěn Šary Vary promítnou v pražských kinech Světozor, Aero a Přítomnost a dále v Univerzitním kině Scala v Brně 28 filmů z festivalu Karlovy Vary. Návštěvníci se mohou od 28. srpna do 3. září těšit v předpremiérách na filmy, které vstoupí do kin až po festivalu.

Z hlavní karlovarské soutěže, která skončí 28. srpna, diváci uvidí čtyři tituly – dokumenty Láska pod kapotou a Každá minuta života a také dva celovečerní hrané filmy Atlas ptáků a Zpráva o záchraně mrtvého. Kino Světozor promítne 30. srpna také oceněný film. Za organizátory o tom informoval Filip Linhart ze společnosti Aerofilms.

Čtěte také

„Filmy jsme do jednotlivých kin rozprostřeli ve festivalovém módu. Ne všechna kina uvádí všechny filmy, takže doporučujeme divákům prostudovat programy jednotlivých kin a sestavit si svůj program. Nejvíce filmů uvidíte ve dvou sálech pražského Světozoru, některé filmy zas uvede jen Aero nebo Scala,“ uvedl jeden z dramaturgů přehlídky Radek Pernica.

Všechny nabízené tuzemské snímky jsou od úspěšných tvůrců, například autor snímku Zpráva o záchraně mrtvého Václav Kadrnka je držitelem Křišťálového glóbu. Před čtyřmi lety si jej z Karlových Varů odnesl za film Křižáček.

Během festivalových ozvěn uvidí návštěvníci třeba epickou fantasy Zelený rytíř režiséra Davida Loweryho, erotické drama Benedetta, které režíroval Paul Verhoeven, nebo drama Vortex režiséra Gaspara Noého.

autor: ech | zdroj: ČTK
Spustit audio