Výstaviště a Kongresové centrum čeká stejný osud

7. listopad 2014

Holešovické Výstaviště čeká celková rekonstrukce. Když vše půjde podle plánů mělo by se začít v roce 2016. V pořadu Třináctka Plus o tom mluvil náměstek pražského primátora pro kulturu a cestovní ruch Václav Novotný.

V říjnu uplynulo šest let od požáru levého křídla Průmyslového paláce. Památkáři požadují, aby na místě stála přesná replika. Ještě předtím se ale podle náměstka Novotného musí zainvestovat především do infrastruktury Výstaviště.

Václav Novotný hovořil také o rekonstrukci Kongresového centra. Řešit se podle něj musí mimo jiné skleněná fasáda centra, která způsobuje ohromné tepelné úniky. Ročně se tu za energie zaplatí 60 miliónů korun. Náměstek Novotný nevylučuje, že se Kongresové centrum kompletně přesklí.

Poslechněte si víc.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.