Výstava Rohanský ostrov zavede návštěvníky do známých míst i zapadlých zákoutí

19. duben 2021

Oblast Rohanského a Libeňského ostrova projde v příštích letech postupnou proměnou. Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy (IPR) se proto rozhodl toto území, jeho hodnoty a vývoj přiblížit veřejnosti pomocí interaktivní výstavy. Lidé si ji mohou prohlédnout od 15. dubna do 31. srpna 2021.

Výstava prostřednictvím deseti venkovních zastavení upozorňuje na pestrost pražského meandru a jeho okolí, které se rozkládá od Štvanice až po Libeňský ostrov. Zájemci se mohou seznámit s historií, kulturou a přírodními unikáty místa.

Návštěvníky výstava zavede na známá místa i zapadlá zákoutí. Například do místa bývalého karlínského přístavu, Invalidovny, k přívozu HolKa nebo na zasypaný Starý židovský hřbitov.

„Výstavu můžete prozkoumat, jak se vám zachce. Celou, nebo po částech. Pomalým, či rychlým tempem, projet ji na kole nebo třeba jednotlivá místa spojit v rychlejším sledu při tréninkovém běhu. Otevřená je přes celý den, kdykoliv budete mít náladu. A vyrazit na ni můžete s rodinou, partnerem a partnerkou, prarodiči i vnoučaty. Děti se rozhodně nudit nebudou, na každém místě na ně totiž čeká hravý úkol,“ zve kurátorka výstavy Radka Schmelzová.

Území čeká proměna

Výstavu v květnu doprovodí také informační kontejner IPR, který se vystřídá na Karlínském náměstí a u metra Invalidovna. Lidé se budou moct zapojit do přípravy zadání pro plánovanu proměnou Rohanského ostrova a přispět svými připomínkami, zkušenostmi a nápady do debaty o rozvoji území.

autor: ech | zdroj: IPR Praha
Spustit audio