Vychutnejte si film přes čelní sklo. Strahov nabízí jediné autokino v Praze

20. říjen 2020

Představte si, že sedíte v autě, pojídáte křupky a u toho sledujete film. Tak přesně tohle teď můžete zažít i vy na vlastní kůži. Jediné místo v Praze, kde tento zážitek nabízí, je na Strahově.  

„Nápad provozovat autokino přišel během karantény o Velikonocích,“ řekla Adéla Maternová, jedna ze spoluorganizátorek autokina. Premiéru měl tento úspěšný projekt už 12. května.

Aby se tu návštěvníci cítili podobně jako v běžném kině, mohou si objednat také něco k jídlu a pití. Obsluha jim donese objednávku podle parkovacího místa přímo do auta.

„Jsem rád, že nemusím sedět doma. Je to dobře, že to je a je to hlavně podle mě jediné autokino v České republice, protože jsem to dneska hledal,“ říká jeden z návštěvníků.

A jak funguje zvuk? „Naladíte si frekvenci a tím slyšíte plnohodnotné zvuky filmu a našeho úvodu,“ dodává Adéla Maternová.

Více se dozvíte zde.

autoři: Sabina Vosecká , jp
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.