Vycházející hvězdu výtvarné scény Norberta Stefana představuje DSC Gallery na Starém Městě

28. červenec 2020

DSC Gallery si pro své věrné návštěvníky a sběratele připravila překvapivé výstavy mezinárodního měřítka. Jako první odstartuje výstava mladého a talentovaného umělce Norberta Stefana, který pochází z Rumunska.

V jeho druhém domově v Berlíně Norberta objevila kurátorka Jane Neal, která zahlídla jeho tvorbu v ateliéru Adriana Ghenieho. Stefan tam pracoval jako asistent. Výstava Decalphilia představuje velkoformátové „dekalkomanie“, které rozzáří white cube prostor galerie a navodí kosmologickou atmosféru. Vůbec první výstava Norberta Stefana mimo Německo se koná v Praze a diváci tak mohou bezprostředně poznat ducha berlínské abstraktní malby vznikající metodou dekalku.

Norbert Stefan, Skelter, 2020

„Jde o proces, který umožňuje přenos rytin a tisků do keramiky nebo jiných materiálů, v tomto případě pláten,“ vysvětluje galeristka Karolína Juřicová.

Výstavu Decalphillia můžete v DSC Gallery v Dlouhé ulici navštívit do 28. srpna.

Norbert Stefan, Verses of the pit, act II., 2020
autoři: Václav Müller , jp
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.