Vstupenky na hru Scott a Hem už jsou rozdány

18. červen 2019

Vstupenky na hru Scott a Hem v Divadle Řeznická vyhrávají Tereza Borovičková, Zdenka Trenčínská a Věra Aldorfová. Gratulujeme!

Soutěžní otázka zněla „Jakému sportu se věnoval Ernest Miller Hemingway?“. Správně bylo za a. boxu.

První tři výherci, kteří dostali 2 vstupenky, se můžou těšit na hru Scott a Hem v Divadle Řeznická hranou v úterý 25. června od 19:30 hodin.

O hře

Česká premiéra hry Marka St. Germaina Scott and Hem pojednává o setkání velikánů americké literatury - Ernesta Hemingwaye a Francise Scotta Fitzgeralda. Autor se specializuje na fiktivní setkání skutečných osobností a vychází velmi pečlivě z historických faktů, událostí detailního nastudování všech životopisných konsekvencí daných postav. V této hře se setkání odehrává na Den nezávislosti 1937. Oba někdejší kamarádi svádějí poslední bitvu svých uměleckých ambicí a útočí na slabá místa své psychiky. Jejich výpady odrážejí rozdíly v jejich založení i sociálním původu, ale i jejich společnou a oběma reflektovanou tendenci k sebedestrukci. Hra je střízlivým pohledem na oba velikány a i plna sarkasmu, ale v prvé řadě ojedinělou sondou do jejich duší a dobovou freskou.

Hrají: Michal Slaný, Jaromír Nosek, Jitka Ježková

Více informací na www.reznicka.cz.

autoři: Tereza Čistotová , jp
Spustit audio