Vstupenky do trojské botanické zahrady už putují k výhercům!

15. duben 2019

Soutěž o vstupenky do trojské botanické zahrady už zná výherce. Jsou jimi Dana Nováková, Jitka Kočárková a Pavol Šuta. Moc gratulujeme!

Dvě volné vstupenky do botanické zahrady v Troji získali první tři soutěžící, kteří zaslali správnou odpověď na otázku „Po kolikáté se letos koná výstava exotických motýlů v trojské botanické zahradě?“. Správná odpověď byla za c. po 17.

Co navštívit v botanické

Trojská botanická zahrada zahájila výstavu tropických motýlů. Tentokrát se ve skleníku Fata Morgana návštěvníci kromě mnoha exotických druhů seznámí zejména s motýly-cestovateli. Tématem letošní výstavy je totiž migrace, tedy pravidelné přesuny často i na velké vzdálenosti. Kam míří a proč? Vydejte se s nimi na cestu a poznejte svět z motýlí perspektivy. Pokud budete mít štěstí, budete moci ve skleníku Fata Morgana sledovat i magický okamžik líhnutí motýlů z kukel umístěných v expozici. Výstava potrvá do 26. května a navštívit ji lze denně mimo pondělí od 9 do 19 hodin. Současně s ní bude o víkendu probíhat prodej pokojových i venkovních rostlin.

 Více informaci na www.botanicka.cz.

autoři: Tereza Čistotová , jp
Spustit audio