Vladislav Husák kvůli oslavě v Teplicích jako krajský policejní ředitel končí

26. leden 2021 14:13, aktualizováno

Policejní prezident Jan Švejdar odvolá Vladislava Husáka z pozice ředitele Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. Českému rozhlasu to potvrdila mluvčí policejního prezidia Kateřina Rendlová. Ve funkci krajského policejního ředitele Husák skončí 1. února. Do té doby bude čerpat dovolenou, o kterou Švejdara požádal.

Čtěte také

Jan Švejdar s Vladislavem Husákem zároveň zahájí kázeňské řízení, až do jeho ukončení bude Husák u policie na řadové pozici. Husák byl v sobotu 23. ledna na oslavě podnikatele a bývalého vlivného politika ČSSD Petra Bendy v uzavřeném teplickém hotelu. Akci kvůli možnému porušení vládních nařízení prošetřuje policie.

Vyjádření ředitele Krajského ředitelství policie Libereckého kraje

Text uveřejnil web Policie České republiky:

„Na dnešním jednání s policejním prezidentem genmjr. Mgr. Janem Švejdarem jsem nabídl svou funkci a dohodl se s ním na tom, že mě odvolá z funkce ředitele Krajského ředitelství policie Libereckého kraje. Zároveň jsme se také shodli na tom, že do doby ukončení kázeňského řízení budu zařazen na pozici bez příplatku za vedení. Tyto kroky jsem zvolil především proto, aby nebyla poškozena dobrá pověst policejního sboru a naše dlouhodobá a úspěšná práce v našem kraji. Věřím, že celá personální situace bude vyřešena co nejdříve.“
plk. Mgr. Vladislav Husák
ředitel Krajského ředitelství policie Libereckého kraje

autoři: Jana Karasová , Markéta Chaloupská , reČRoL | zdroj: KPŘ LK
Spustit audio

Související