Velké zahraniční koncerty v Česku budou nejdřív na podzim. Většina se jich přesouvá na příští rok

21. červenec 2020

Už čtyři měsíce v České republice nevystoupila žádná velká zahraniční hudební hvězda. Kvůli pandemii koronaviru byla řada koncertů přeložena. První velká show je naplánovaná na podzim.

Vůbec poprvé by měla do Česka dorazit kapela A-ha, která by u nás měla odstartovat evropské turné. Své největší hity, ke kterým určitě patří Take On Me, by měla zazpívat na konci října. V listopadu v pražské O2 aréně zahrají One Republic.

Přesuny na příští rok

Příští rok bude ve znamení přeložených koncertů, které měly být letos. Na svá turné po Evropě se chystají například Eric Clapton, Lenny Kratitz a Celine Dion, během kterých vystoupí i v Česku. Snad nejočekávanějším koncertem příštího roku zatím je vystoupení amerických Aerosmith. S fanoušky přijedou oslavit půl století na hudební scéně. Do Prahy zavítá v červnu i patnáctinásobná držitelka ceny Grammy Alicia Keys.

Vstupenkami na přeložené koncerty

Platí to, že pokud jste si koupili vstupenku na koncert, který byl přesunut, tak lístek je stále platný. Je ale dobré sledovat stránky pořadatele, protože například prodej vstupenek na koncert kapely Chainsmokers je teď pozastavený, a to z toho důvodu, že organizátoři neví, jestli skupina vůbec 8. října v Praze vystoupí.

autoři: Jiří Štefl , jp
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka