Velké mezinárodní setkání skautů a skautek zvané jamboree se bude příští rok konat v Praze

22. září 2021

Do Prahy se v příštím roce sjedou skauti ze střední Evropy. Central European Jamboree se uskuteční od 2. do 12. srpna 2022 v areálu Výstaviště Praha v Bubenči. ČTK to ve středu sdělil mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Čtěte také

Začátkem letošního září schválili pražští radní memorandum o vzájemné spolupráci při organizaci Central European Jamboree 2022 (Středoevropské jamboree) mezi Prahou a organizací Junák – český skaut. První setkání skautů a skautek ze střední Evropy se v Praze uskutečnilo už v roce 1931.

„Skauting vychovává děti a mládež v duchu hodnot, které jsou univerzálně platné a neměnné. V duchu hodnot, o které se můžeme opřít v každé době. Skautské hnutí má také nezpochybnitelné zásluhy při vzniku republiky, při boji proti fašismu a nakonec i v boji proti komunistické diktatuře. A skvělou práci dělají skautky a skauti i teď, pomáhali během pandemie a nabádají děti a mládež k aktivnímu trávení volného času,“ uvedl primátor Zdeněk Hřib (Piráti).

Středoevropské jamboree je mezinárodní skautská akce zemí Visegrádské čtyřky, tedy ČR, Slovenska, Polska a Maďarska. Koná se každé dva roky v jedné z pořadatelských zemí. Pravidelně se však akce účastní skauti z celé Evropy. Akce je určena pro skauty a skautky ve věku 14 až 17 let. Tradice středoevropských jamboree byla obnovena v roce 1997.

zdroj: ČTK
Spustit audio