Vaří celé Česko, i naše létající redaktorka

Z mého domova se stalo útočiště. Celý svět, který je teď pro mě vším. A nejoblíbenějším místem, kde teď trávím mezi procházkami nejvíc času, je kuchyně. Miluju totiž vaření a teď je na něj prostor jako nikdy předtím.

Když se mě někdo zeptá, jak odpočívám, řeknu: poslechem hudby, tancem, procházkami do přírody a jídlem. Ne opravdu. Jídlo miluju a o to víc ho ráda připravuju. V létě mě baví vařit venku a na ohni. Ty voňavé ryby s opečenou kůrčičkou, co jsem dělala loni v létě, si vybavuju ještě teď. Jezdím často na Šumavu za rodinou. V bývalé stodole jsme měli takovou letní kuchyň. Z okna jsem při vaření koukala přímo na protější louky, kde se pásly krávy. Vařilo se tam na kamnech a u toho se povídalo.

Z mé kuchyně, kde bydlím, sice nekoukám na rozlehlé louky a pasoucí se krávy, ráda jí mám ale stejně jako tu na Šumavě. A vařím v ní teď o sto šest. Tak třeba, lasagne, nejrůznější vegetariánské placičky z květáku nebo kapusty, špenátový Quiche se sýrem, tortilly plněné tofu stripsy nebo kozím sýrem a řepou, farmářské pečené kuřátko s nádivkou a zkoušela jsem taky tradiční vietnamské jídlo Bún chả. A peču i chleby a s předstihem jsem upekla mazanec.

Moje dvě nejmilejší kuchařky, které teď často používám

Zkrátka a dobře. Vaření mě naplňuje a pomáhá mi zapomenout na věci tam venku. Je to skvělá terapie, a když se vám to povede, je to největší slast se o ní s někým podělit. Tak to zkuste i vy! Vaření zdar a brzy zase ahoj!

Vaše létající redaktorka a teď taky kuchařka Sabina

P.S.: A koukněte každé úterý na Instagram Rádio DAB Praha. Budu tam házet moje oblíbené recepty.

#letajiciredaktorka

Spustit audio