V trojské botanické zahradě dnes poteče víno proudem

28. červenec 2018

Milujete víno, dobré jídlo a hudbu? Tak to dnes určitě dorazte do trojské botanické zahrady. Tam se totiž koná akce Festival jak víno. Návštěvníky čekají od 10 do 19 hodin ochutnávky z místní vinice sv. Kláry, ale i z dalších vinařství Čech a Moravy a ze zahraničí. Těšit se můžete i na vegetariánské pochoutky, burgery či sýry. Dokonalý zážitek doladí tóny soulu, jazzu, swingu či reggae.

Víno k trojské botanické zahradě patří, a to zejména díky zdejší památkově chráněné vinici sv. Kláry s tradicí pěstování vína už od středověku. „Proto i část akcí, které pro veřejnost připravujeme, je určená milovníkům vína,“ říká Bohumil Černý, pověřený řízením Botanické zahrady hl. m. Prahy. A na co všechno se můžou lidé těšit? „Návštěvníci si budou moci vybírat z nabídky tradičních vinařství Čech a Moravy. Těšit se mohou mimo jiné na Vinařství Trávník a Modré vinařství z Mutěnic, Víno Hruška z Blatničky či Vinařství Hrozínek z Břeclavi. Ty doplní například sicilská vína a pochutiny, unikátní červená, bílá i oranžová vína z Gruzie a další,“ zve Jakub Krutský, jeden z organizátorů akce.

Těšte se i na tanec a jídlo

Kdo chce zkusit i něco nového, může si dát unikátní koktejly z vína. Vegetariáni si pochutnají v rostlinném bistru Botanická na talíři. Dále se o chuťové buňky postará rodinné občerstvení Gastro Myslivečkovi, Kaiser Franz se svými burgery a Cheese House s nabídkou sýrů, které jsou k vínům ideální. Díky hudebnímu doprovodu si budete moci také zatančit v rytmech Latinské Ameriky, jazzu či raggae, ale i oblíbených hitů posledních let.

Platí zvláštní vstupné

Vstupné pro dospělé je 200 korun, děti, studenti a senioři zaplatí 90 korun. Cena zahrnuje také vstup do vinice s možností prohlídky podzemí, vstup do botanické zahrady a skleníku Fata Morgana a stylovou skleničku s logem na degustaci pro starší 18 let. Sousedské ani jiné permanentky, včetně Trojské karty, se na tuto akci nevztahují. Během Festivalu jak víno nebudou platit ani běžné VIP vstupenky.

autor: jp
Spustit audio