V sobotu bude otevřena stanice metra Národní a Náměstí Republiky

28. únor 2003

V sobotu budou poprvé od srpnových povodní otevřeny stanice metra Národní třída a Náměstí Republiky na trase B. Původně bylo ohlášeno otevření těchto stanic až na 10. března. Dopravnímu podniku tak po půl roce po zatopení metra zbývá uvést do provozu ještě dvě stanice, a to Křižíkovu a Invalidovnu. Těmito stanicemi vlaky zatím jen projíždějí. Podle předpokladů měly být pro cestující otevřeny 31. března.

V sobotu budou moci cestují poprvé vystoupit ze stanice metra Můstek trasy A i směrem na Můstek a Staroměstské náměstí. Týž den bude ve stanici Vysočanská znovu otevřen západní výstup. Na Náměstí Republiky ale bude zatím možné vystoupit jen směrem k obchodnímu domu Kotva. Stanice Můstek na trase A byla po povodních otevřena 21. prosince. Nástup a výstup ze stanice je však možný jen ve středu Václavského náměstí. Od 17. února je v provozu přestupní stanice Můstek B a Florenc B a vlaky na trase B jezdí z konečné na konečnou.

Po záplavách začala nejdříve v plném rozsahu fungovat trasa C, v polovině prosince se otevřela její poslední poničená stanice - Vltavská. Po otevření Staroměstské a Malostranské ji 16. ledna následovala i trasa A. Nejpozději do 29. března mají být zprovozněny eskalátory ve stanici Anděl na výstupu směrem Knížecí, na Karlově náměstí směrem na Palackého náměstí, na Náměstí Republiky směrem k Masarykovu nádraží a v podchodu na Florenci.

Spustit audio