V pražských Holešovicích hořely dva byty. Tři lidé byli převezeni do nemocnice, jeden muž zemřel

1. červenec 2020

Záchranné složky zasahovaly v pražských Holešovicích u požáru bytu ve Strojnické ulici. Na místě byli kromě hasičů a policistů i záchranáři. Jak uvedla serveru iROZHLAS.cz mluvčí pražské zdravotnické záchranné služby Jana Poštová, jeden muž během incidentu podlehl zemřel, další tři lidé byli převezeni do nemocnice. Hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu. Oheň byl po 9.00 uhašen.

„Na místě zasahovaly tři záchranářské posádky, inspektor, vůz ATEGO a také koroner. Celkem jsme ošetřili tři osoby - mladou ženu, která se nadýchala zplodin hoření, a dvě osoby, muže a ženu, kteří utrpěli popáleniny na přibližně 15 procentech těla. Bohužel, u jednoho muže došlo k poraněním, které nejsou slučitelné s životem a záchranáři mu už pomoci nedokázali,“ řekla Poštová. Šestnáct osob také podstoupilo proměření na hladinu oxidu uhličitého. Další péče v jejich případě potřeba nebyla.

Požár zasáhl dva byty ve třetím podlaží činžovního domu. Předcházel mu výbuch, který poškodil příčku bytu a oheň se tak rozšířil dále po patře. Hasiči tak na místě nasadili i výškovou techniku, z budovy bylo evakuováno několik desítek lidí. Oheň byl následně po 9.00 uhašen, potvrdili pražští hasiči na twitteru. Objekt také zhodnotil statik a rozhodl, že se lidé mohou do domu opět vrátit.

autor: tzr | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio