V Praze zůstávají od středy povinné roušky v metru a při vnitřních hromadných akcích

29. červen 2020 09:59

Opatření, která byla zavedena v souvislosti s bojem proti epidemii koronaviru, se od středy 1. července ve většině krajů opět zmírní. Roušky už budeme potřebovat pouze do metra, při vnitřních akcích nad 100 osob a ve zdravotnických a sociálních zařízeních.   

„Praha je nyní stabilní. Přesto vidíme riziko na větších akcích a v metru, proto i tady ponecháme opatření ve formě roušek,“ oznámil v pondělí ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

V Česku dochází v posledních dnech k výraznému nárůstu nově infikovaných koronavirem. V sobotu přibylo 260 nových případů a v neděli 305 nových případů. Počtvrté od začátku epidemie tak byl denní přírůstek vyšší než 300, naposledy se to stalo 3. dubna.

„Směřujeme všechny síly hygieniků do Moravskoslezského kraje, zejména na Karvinsko. Poslední skokové nárůsty pozitivních případů se opět týkají tohoto lokálního ohniska. Jsou dány zejména masivním testováním kontaktů horníků a bohužel také neukázněností občanů,“ uvedl ministr.

Na Karvinsku a Frýdecko-Místecku se proto od úterý zpřísní opatření. Zakážou se návštěvy nemocnic a omezí se účast na hromadných akcích. V Moravskoslezském kraji zůstanou povinné roušky.

autor: jp | zdroj: ČTK
Spustit audio